onsdag 8 oktober 2008

spotify?

Ok det här spotify. Är lite nyfiken på det. Vad är skillnaderna/likheterna mellan det och lastfm? Man kan ju redan streama gratis musik anpassad efter sin egen profil på lastfm. Hm..enligt denna blogg kan man ju spela radio efter genre och årtionde osv. Precis som på lastfm.
Någon som vet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag förstår så kan vem som helst ladda upp musik de har copywrighten till, alltså både osignade artister och skivbolag, och så får artisten betalt av sidan baserat på hur många gånger låten har blivit lyssnad på. Och så tjänar sidan pengar på reklam. Verkar vara mer som en slags Myspace där artisterna får betalt. Jag får kolla upp det lite mer. Intressant idé iaf.

Malin Collin sa...

Åh, vi har betatestat spotify i kanske ett och ett halvt år för min kille är kompis med killen som äger/startade det. Det är helt underbart! Skulle aldrig klara en dag utan spotify eller ännu mindre en förfest! (Nu lät jag som en annons!)Man bara "nu vill jag höra den här låten" och sekunden efter är den igång. Spelar ingen roll om det är obskyrt indieband, Britney eller spansk alternativmusik från 1984 - it's all there!