torsdag 25 september 2008

bene undrar

..blir man tjock av nektariner? Isf ligger jag i riskzonen.
Har ätit sju hitills ikväll;)
Det var det här med måttligheten ja...

(ni fattar att jag skämta va)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som fanatiskt kaloriräknare så kan jag säga såhär (även om du skämtar): 1 Nektarin innehåller ca 65 kalorier så 7 nektariner innehåller ca 455 kalorier. Du kan jämföra med att en 100 grams chokladkaka innehåller ca 500 kalorier (beroende på vilken sort såklart). Du ska äta ungefär 2000 kalorier sammalagt om dagen :) Så det handlar om att prioritera. Fast man bli nog mer mätt av 7-8 nektariner plus att det är nyttigare. Onödigt vetande för många men jag har gått ner ungefär 40 kilo genom att räkna kalorier så jag är lite fanatisk... ;-)

Madeleine sa...

ja det måste ju vara nyttigare med fruktsocker än vanligt socker väl? vilka frukter innehåller minst socker egentligen?

Anonym sa...

Ja jag tror det, dessutom är det ju massa vitaminer i :)

Frukt är ju bra men jag vet att sånna som äter enligt GI och tänker mycket på de där insulinsvängarna undviker tex vindruvor och banan eftersom de har högt glykemiskt index (och mer kalorier). Mango är sådär på gränsen tror jag.
Päron, Äpple, Persika, Kiwi och nektarin det lite i så de är också bra. Sedan finns det fler såklart men just nu står det still... Kommer inte på fler frukter. När det gäller grönsaker så är morot och majs sånt som det är mycker socker i.

Bär är det jättelite i så det är jättebra att vräka i sig :)

Anonym sa...

igår åt jag sju klementiner. helt seriöst. kan det vara nyttigt?