torsdag 18 september 2008

Ljuva tjejer.


Jag och mina tjejkompisar brukar i smyg sucka (kanske av avundsjuka, det förtäljer inte historien) åt LJUVA tjejer.

En LJUV tjej har antingen långt lockigt eller vågigt hår, (Inte för ljust, inte för mörkt, kan vara rött dock) eller så har hon ett ansikte som passar i kort fransk mörk pojkfrisyr med lång lugg och har tagit till saxen denna säsong. Har hon långt hår har hon säkert lykke li-tofs ibland och hade garanterat mädchenflätor då det var inne. På sommaren har hon fräknar. Hon har ben långa som en gasells eller så är hon väldigt petit och inte mer än 1.60cm lång. Skulle hon varit lite äldre hade hon bara haft Odd Molly-kläder men nu handlar hon mest på Noa Noa. Gammelrosa, lavendelblått, mörkgrönt och vinrött tillhör favoritkulörerna. Tunika är favoritplagget. Har hon någonsin jeans är det ett par välsittande med hög midja. På fötterna givetvis kinaskor, ballerina eller när vintern kommer ett par mockastövlar. En gång i tiden gick hon Estetisk Dans på gymnasiet men nu läser hon till läkare (efter att ha tentat upp de ämnena som behövdes) alternativt Psykolog. På fritiden spelar hon piano, dansar kanske lite fortfarande och hänger med sin pojkvän. För pojkvän har hon såklart. Jämt. Hon är väldigt försiktig till sättet, allmänbildad och smart men håller låg profil i diskussioner. Går hon ut dricker hon rödvin (aldrig för mycket!) eller kanske någon spännande drink. Hon gillar mat men äter aldrig mer än nödvändigt och helst inte för starkt. Hon lyssnar ofta och gärna på musik men har inte något jätteintresse i att gå på konserter osv-bara när pojkvännens favoritband spelar. Eller kanske pojkvännens eget band?
I skivsamlingen finns Lykke li (såklart), Tori Amos, Regina Spektor, Kate Bush, ganska mycket klassisk musik samt de gamla favoriterna Kent och Håkan Hellström. På söndagarna besöker hon gärna något mysigt fik på Gamla väster samt hänger på Konsthallen. Hon bor i en bostadsrätt hon fick av sina föräldrar då hon fyllde 20. Hon inreder gärna med vita gammeldags möbler och tunna blommiga tyger/gardiner. Självklart ligger lyan vid S.t Knuts torg eller Davidhall! På somrarna brukar hon hälsa på sina vänner i Montpellier (som hon lärde känna under sitt utbytesår där) eller är i sina föräldrars sommarhus på Österlen. Hon heter något halvkort namn som Stella, Freja, Maja, Nanna eller Alva. Hennes favoritfilm är givetvis fransk men egentligen gillar hon chickmovies i smyg. På kvällarna brukar hon läsa poesi av Edith Södergran eller Elletidningen. Kan hända att en roman av Paul Coelho slinker genom. Är lite intresserad av New age och yoga och köper sina smycken på Sök & Finn. Hon är väldigt snäll (för snäll för sitt eget bästa), ödmjuk och fnittrar ofta för då syns hennes charmiga tandglugg. Hon är väldigt väldigt docksöt och väger varken för lite eller för mycket.

Detta är inget raljerande alltså. Försöker inte göra mig lustig över någon personlighetstyp men det är så himla lätt och kul att katagorisera denna typ av tjej. Hur definierar du en LJUV person?

3 kommentarer:

Anonym sa...

En ljuv tjej är precis som du skriver en sådan som aldrig skrattar för högt, bara lagom högt, har lagom politiskt korrekta åsikter, gör aldrig bort sig, gör aldrig riktigt rätt eller riktigt fel, hon bara svävar omkring i sina noanoakläder och ler sött och är sådär irriterande förtjusande...Inte riktigt som vi som snubblar, spiller, skrattar, somnar med kläderna på en sen lördagsnatt. /Lisa

Anonym sa...

en ljuv tjej är som ett naturväsen, ett skogrå eller en älva. jättestora ögon som tittar upp under ett burrigt hår. precis som lisa sa, raka motsaten till oss som asgarvar, tycker skitmycket skitjobbiga saker, äter apmycket mat (så fort tillfälle bjuds), går in i lyktstolpar, röker som skorstenar, har skabbiga fötter och dansar fuldans på dansgolvet tills vi har så ont i benen att det enda vi pallar är att cykla till sibylla och äta mos med räksallad.

Anonym sa...

Haha, du beskriver spättan så väl min vän :)

Dea